25. marraskuuta 2013

Rööperi


Rööperi on Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva, joka perustuu Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin haastatteluromaaniin Rööperi – rikoksen vuodet 1955–2005. Marko Leino on sovittanut kirjan elokuvaksi. Elokuva kertoo Helsingin Punavuoressa asuvien ammattirikollisten elämästä vuosina 1966 - 1979.
Kuvaukset aloitettiin talvikuvauksilla 11. maaliskuuta 2008. Kuvaukset päättyivät 18. heinäkuuta ja ne kestivät yhteensä 40 päivää.Elokuvassa näyttelevät mm. Samuli Edelmann, Peter Franzén, Pihla Viitala, Kari Hietalahti, Juha Veijonen ja Jasper Pääkkönen. Elokuvan tapahtumat sijouttuvat Helsingin Punavuoreen.

Elokuvan tuotannosta vastasivat Jukka Helle ja Markus Selin / Solar Films. Elokuva tuli ensi-iltaan 9. tammikuuta 2009. Elokuvan DVD- ja blu-ray-versio julkaistiin 23. lokakuuta 2009. Blu-ray-levyllä on mukana myös raakaleikattu ohjaajan versio.


The Wolverine

Wolverine (engl. The Wolverine) on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen toimintaelokuva, joka pohjautuu Marvel Comics -sarjakuvakustantamon suosittuun supersankariin, Wolverineen. Elokuvan tapahtumat perustuvat piirtäjä Frank Millerin ja käsikirjoittaja Chris Claremontin yhteiseen, 1980-luvulla julkaistuun neliosaiseen sarjakuvaan eikä se ole varsinaisesti jatkoa vuoden 2009 elokuvalle X-Men Origins: Wolverine, vaan on itsenäinen kokonaisuus eikä ole riippuvainen edeltäjänsä tapahtumista.

Elokuvan nimiroolissa supersankari Wolverinena nähdään Hugh Jackman, joka on esittänyt hahmoa aiemmin X-Men Origins: Wolverinen ohella myös varsinaisessa X-Men-elokuvasarjassa.


Hancock

Hancock on yhdysvaltalainen supersankarielokuva, jonka ensi-ilta Suomessa oli 11. heinäkuuta 2008. Elokuva kertoo John Hancockista, joka on resuinen, väärinymmärretty supersankari. Hän pelastaa, mutta jättää jälkeensä tuhoa, kunnes tapaa Ray-nimisen PR-miehen, joka ehdottaa häntä lähtemään vankilaan, jotta ihmiset jäisivät kaipaamaan Hancockia. Lopulta hän pääsee vapaaksi, kun pankissa on panttivankitilanne päällä. Hancock hoitaa asian ja nousee kuuluisuuteen. Pian Rayn vaimo kuitenkin kertoo Hancockille heidän yhteisestä synkästä menneisyydestään.


R.I.P.D. (2013)

Hiljattain kuollut poliisi liittyy edesmenneiden lainvalvojien ryhmään, jota kutsutaan nimellä Rest in Peace Department.

Genret:Toiminta, Komedia, Rikos
Valmistusvuosi:2013Ohjaajat:
Robert Schwentke
Käsikirjoittajat:Matt Manfredi, Peter M. Lenkov , Phil Hay
Pääosanäyttelijät: James Hong, Jeff Bridges, Kevin Bacon, Mary-Louise Parker, Robert Knepper, Ryan Reynolds
Maat: USA
Kielet: englanti


The Wolf Man

The Wolfman on vuonna 2010 ilmestynyt uudelleenfilmatisointi vuoden 1941 kauhuelokuvasta Ihmissusi. Juonta on kuitenkin muutettu huomattavasti. Joe Johnstonin ohjaaman elokuvan keskeisissä rooleissa esiintyvät Benicio del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving ja Geraldine Chaplin.


12. marraskuuta 2013

Fright Night 2

By day Gerri Dandridge is a sexy professor, but by night she transforms into a real-life vampire with an unquenchable thirst for human blood. So when a group of high school students travel abroad to study in Romania, they find themselves ensnared in Gerri's chilling web of lust and terror. Charley and "Evil" Ed must stop Gerri from drinking and bathing in the blood of a "new moon virgin," which just so happens to be Charley's ex-girlfriend, Amy. They enlist help from Peter Vincent, the vampire hunting host of a reality show called "Fright Night," to drive a stake through Gerri's plan and save Amy from a fate far worse than death.
- Written by Production

Good Morning Vietnam

Hyvää huomenta, Vietnam (engl. Good Morning Vietnam) on vuonna 1987 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen draamakomedia, jonka on ohjannut Barry Levinson. Elokuva kertoo Adrian Cronauerin urasta tiskijukkana Armed Forces Radio Servicen palveluksessa Vietnamin sodan aikana. Elokuvan pääosia esittävät Robin Williams, Forest Whitaker, Tung Thanh Tran, Chintara Sukapatana, Bruno Kirby, Robert Wuhl, J. T. Walsh, Noble Willingham, Richard Edson, Richard Portnow, Floyd Vivino ja Juney Smith. Elokuva oli taloudellinen menestys ja on American Film Instituten 100 parhaan komediaelokuvan listan, AFI's 100 Years…100 Laughs, sijalla 100.

Impy's Island

Vauhdikkaan koko perheen animaatioseikkailun kakkososassa palataan ammoisiin aikoihin Dinon kuoriutumiseen saakka. Dinon uudet ystävät asettuvat rinnan puolustamaan uutta tulokasta, kun kiero kuningas tahtoo napata pienen dinosauruksen kokoelmiinsa.

4. marraskuuta 2013

The Love Guru

The Love Guru on vuonna 2008 julkaistu komediaelokuva. Elokuvan pääosia esittävät muun muassa Mike Myers, Jessica Alba, Romany Malco, Meagan Good, Verne Troyer, Justin Timberlake, Telma Hopkins, Manu Narayan, John Oliver ja Ben Kingsley. Omana itsenään elokuvassa esiintyvät muun muassa Mike Myers, Mariska Hargitay, Jessica Simpson, Kanye West, Val Kilmer, Morgan Freeman, Rob Blake ja Deepak Chopra. Elokuvan on ohjannut Marco Schnabel. Elokuva oli taloudellinen floppi, sai huonot arvostelut kriitikoilta ja voitti kolme Razzie-palkintoa huonoimmasta kuvauksesta, huonoimmasta miespääosasta ja huonoimmasta elokuvasta.

Vaaleanpunainen pantteri 2

Vaaleanpunainen pantteri 2 on Harald Zwartin ohjaama komediaelokuva vuodelta 2009. Se on jatko-osa vuoden 2006 elokuvalle Vaaleanpunainen pantteri. Elokuvassa Jacques Clouseaun täytyy tehdä yhteistyötä muista maista tulleiden etsivien kanssa, saadakseen kiinni varas Tornadon.

Hei, me lennetään!

Hei, me lennetään! (Airplane!) on yhdysvaltalainen Jim Abrahamsin, David Zuckerin sekä Jerry Zuckerin ohjaama ja käsikirjoittama komediaelokuva vuodelta 1980. Elokuva on kolmikon ensimmäinen yhdessä käsikirjoittama ja ohjaama elokuva. Sen pääosissa nähdään Robert Hays, Julie Hagerty, Leslie Nielsen, Robert Stack, Lloyd Bridges, Peter Graves, Kareem Abdul-Jabbar ja Lorna Patterson. Elokuva on parodia monista 1970-luvulla tehdyistä katastrofielokuvista.
Elokuva sai hyvän vastaanoton ja se on äänestetty kymmenenneksi Yhdysvaltain hauskimpien elokuvien listalla ja se on myös sijalla 6 Bravon 100 hauskimman elokuvan joukossa.

Juoni
Entinen taistelulentäjä Ted Striker (Robert Hays) traumatisoitui tuntemattomassa sodassa, minkä seurauksena hän on alkanut pelätä lentämistä. Traumansa vuoksi hän ei pysty pitämään työpaikkojaan, ja näin ollen myös hänen lentoemäntänä työskentelevä sodanaikainen tyttöystävänsä Elaine Dickinson (Julie Hagerty) jättää hänet. Voittaakseen Elainen takaisin Striker päihittää pelkonsa ja ostaa lipun Los Angelesista New Yorkiin menevälle lennolle, jolla Elaine on työvuorossa. Lennon aikana Elaine kuitenkin torjuu miehen ehdotukset palata takaisin yhteen.

Kun päivällinen on tarjoiltu, useat matkustajat sairastuvat, ja yksi matkustajista, tri Barry Rumack (Leslie Nielsen), käsittää, että kaikki kalaa syöneet matkustajat ovat saaneet ruokamyrkytyksen. Lentoemännät huomaavat, että koneen miehistö, mukaan lukien lentäjä Clarence Oveur (Peter Graves) ja perämies Roger Murdock (Kareem Abdul-Jabbar), ovat saaneet myös ruokamyrkytyksen, eikä koneessa ole jäljellä yhtään lentotaitoista ihmistä. Elaine ottaa yhteyttä Chicagon lennonjohtotorniin saadakseen apua, ja tornin työnjohtaja Steve McCroskey (Lloyd Bridges) ohjeistaa häntä aktivoimaan koneen autopilotin. Kyseessä on suuri puhallettava Otto-niminen nukke, joka voi viedä heidät Chicagoon, muttei laskeutua. Tri Rumack taivuttelee Strikerin lentämään konetta, mutta tämä tuntee paineen liian kovaksi ja konetyypin itselleen liian tuntemattomaksi.

McCroskey tietää, että hänen on saatava joku muu ohjaamaan kone alas puhelimitse, ja kutsuu paikalle Rex Kramerin (Robert Stack). Striker ja Kramer taistelivat sodassa yhdessä, joten heidän on ensin voitettava yhteiset negatiiviset kokemuksensa. Koneen lähestyessä Chicagoa Striker alkaa hermostua yhä enemmän ja pystyy laskeutumaan vasta tri Rumackin kannustuspuheen jälkeen. Kramerin tarjotessa taustalla loputonta ohjevirtaa Striker saa pelkonsa voitettua ja onnistuu laskeutumaan turvallisesti. Vain muutama matkustaja saa vähäisiä vammoja, ja laskeutumistelineetkin säästyvät suurilta vaurioilta. Strikerin rohkeus elvyttää Elainen rakkauden, ja pari suutelee toisiaan Oton painellessa samalla koneella takaisin yläilmoihin puhallettuaan itselleen ensin naiskumppanin.