28. joulukuuta 2013

THE REEF (2010)

Tositapahtumiin pohjautuva, tiivistunnelmainen elokuva veden alla piilevästä uhasta. Purjehtimassa olleen seurueen vene kaatuu ja kääntyy nurin. Viisihenkisestä seurueesta neljä päättää uida edessä häämöttävälle saarelle, yhden jäädessä odottamaan apua veneeseen. Pian uimarit huomaavat valkohain seuraavan heitä.
Genret:Trilleri Valmistusvuosi:2010Pituus:94 minOhjaajat:
Andrew Traucki
Käsikirjoittajat:
Andrew Traucki, James M. Vernon
Pääosanäyttelijät:
Adrienne Pickering, Damian Walshe-Howling, Gyton Grantley, Kieran Darcy-Smith, Zoe Naylor
Maat:
Australia
Kielet:
englanti

Sharknado

Sharknado (2013)

Genret:Kauhu, Valmistusvuosi:2013Pituus:86 minK16Ohjaajat:
Anthony C. Ferrante
Käsikirjoittajat:
Thunder Levin
Pääosanäyttelijät:
Alex Arleo, Cassie Scerbo, Ian Ziering, Jaason Simmons, John Heard, Tara Reid
Maat:
USA
Kielet:
englanti.

RED 2

Red 2 on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen toimintakomedia, joka on jatko-osa vuoden 2010 elokuvalle Red. Elokuva perustuu ensimmäisen osan lailla DC Comicsin julkaisemaan Warren Ellisin ja Cully Hamnerin luomaan samannimiseen sarjakuvaan. Elokuvan pääosissa esiintyvät Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Catherine Zeta-Jones, Lee Byung-hun ja Helen Mirren. Elokuvan ohjasi Dean Parisot, käsikirjoituksen tekivät Erich ja Jon Hoeber


Henkien kätkemä

Henkien kätkemä (jap. 千と千尋の神隠し, Sen to Chihiro no kamikakushi) on Hayao Miyazakin ohjaama ja Studio Ghiblin tuottama anime-elokuva vuodelta 2001. Elokuva voitti parhaan animaatioelokuvan Oscarin vuonna 2003 ja on Japanin katsotuin elokuva. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa marraskuussa 2002.

Juoni
VAROITUS:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Chihiro Ogino on 10-vuotias tyttö, joka eksyy vanhempiensa kanssa ilmeisen hylättyyn huvipuistoon. Chihiron vanhemmat maistavat eräässä tyhjässä kojussa olevaa ruokaa ja Chihiro vaeltaa omille teilleen. Eräs poika lähestyy häntä ja varoittaa, että heidän tulee lähteä pois ennen iltaa. Kun Chihiro juoksee takaisin vanhempiensa luo, hän saa huomata heidän muuttuneen sioiksi. Huvipuisto alkaa täyttyä hirviöistä.
Chihiro saa tietää aiemmin tapaamaltaan pojalta, Hakulta, että hänen vanhempansa ovat jääneet loukkuun henkimaailmaan. Haku paljastaa myös, että hän on tuntenut Chihiron pienestä tytöstä asti. Haku tuo Chihiron kylpylään, missä hän käskee tätä hakemaan töitä Kamajilta. Lopulta Chihiro saa töitä kylpylää johtavalta noidalta, Yubabalta, sillä ehdolla, että Chihiron nimi muutetaan Seniksi, joka on Chihiron japanilaisittain kirjoitetun etunimen ensimmäinen kirjain. Haku on kertonut Chihirolle, että Yubaba kontrolloi työntekijöitään ottamalla heidän nimensä, ja Chihiroa varoitetaan, että jos hän unohtaa oikean nimensä, hän jää loukkuun henkimaailmaan ikuisiksi ajoiksi.

Työskennellessään Linin apulaisena Sen sallii salaperäisen naamioituneen hengen astua kylpylään. Myöhemmin kylpylään saapuu myös ”haisuhenki”. Sen puhdistaa haisuhengen, joka paljastuu saastuneen joen hengeksi. Palkkioksi puhdistuksestaan henki lahjoittaa Senille oksetemykyn.

Ennen pitkää Sen tajuaa, että Haku on tosiasiassa lohikäärme. Kun Haku loukkaantuu vakavasti lohikäärmehahmossaan shikigamin hyökkäyksessä, Yubaba määrää palvelijansa tappamaan hänet. Sen kuitenkin pelastaa Hakun. Shikigami paljastuu Zenibaksi, Yubaban kaksossiskoksi. Zeniba ilmoittaa, että Haku varasti hänen kultaisen sinettinsä Yubaban määräyksestä, ja muuttaa Bohin sitten hiireksi vaatien sinettiä takaisin. Haku ja Sen pakenevat ja putoavat jälleen pannuhuoneeseen, missä Sen syöttää Hakulle osan oksetemykyä. Haku yskii suustaan kultaisen sinetin sekä mustan kotilon, jonka Sen murskaa jalallaan. Kamaji antaa Senille junalipun Zeniban luo, jotta tämä voisi pyytää noitaa poistamaan sinetissä olevan kirouksen. Hiireksi muuttunut Boh tulee Senin mukaan.

Sillä välin Senin kylpylään päästämä naamioitunut henki paljastaa olevansa ”Kasvoton”-niminen hirviö. Hirviö nielaisee yhden Yubaban palvelijoista voidakseen puhua ja tarjoaa sitten henkilökunnalle kultaa vastineeksi suuresta määrästä ruokaa. Kasvoton jatkaa syömistä ja kasvaa sen myötä valtavasti, ja lopulta hän alkaa syödä myös useita kylpylän työntekijöitä. Myöhemmin Sen syöttää Kasvottomalle loput oksetemykystä, mikä saa hirviön oksentamaan kaiken syömänsä ulos. Kasvoton palautuu takaisin alkuperäiseen, harmittomaan muotoonsa ja lähtee Senin mukana Zeniban luo.

Haku palaa takaisin tajuihinsa ja saa kuulla, että Sen on mennyt tapaamaan Zenibaa. Senin lähdöstä ja Kasvottoman aiheuttamista vahingoista raivostunut Yubaba määrää Senin vanhemmat tapettaviksi. Haku ilmestyy paikalle ja varoittaa Yubabaa, että tältä on kadonnut jotain arvokasta. Yubaba tajuaa, että Boh on hävinnyt, jolloin Haku kertoo hänelle, että Boh on Zeniban luona. Haku tekee Yubaban kanssa sopimuksen, jonka mukaan hän hakee Bohin takaisin, jos Yubaba puolestaan lupaa antaa Senin ja tämän vanhempien palata takaisin ihmisten maailmaan. Yubaba kuitenkin vaatii, että Senin on suoriuduttava sitä ennen vielä yhdestä kokeesta.

Sen, Boh ja Kasvoton saapuvat Zeniban talolle ja huomaavat Zeniban olevankin varsin ystävällinen vanha nainen. Zeniba kertoo, että Senin rakkaus mursi sinetin kirouksen ja että Senin murskaama kotilo oli kirous, jolla Yubaba oli orjuuttanut Hakun. Illan venyessä yöksi Kasvoton ja Boh kutovat Senille purppuranvärisen, kiiltävän hiusnauhan. Zeniba kehottaa Seniä pitämään sitä hiuksissaan, sillä se suojelisi häntä, koska se on hänen ystäviensä tekemä. Haku ilmestyy lohikäärmemuodossaan hakemaan Senin ja Bohin, kun taas Kasvoton jää Zeniban luo. Sen käsittää, että hän putosi kerran pikkutyttönä Kohaku-nimiseen jokeen, ja arvaa että Haku on sen saman joen henki, joka pelasti hänet tuolloin hukkumiselta. Senin oivalluksen myötä Haku vapautuu Yubaban loitsusta.

Haku palauttaa Bohin Yubaballe. Jälleen Chihiroksi muuttunut Sen joutuu viimeiseen kokeeseen, jossa hänen on etsittävä vanhempansa isosta sikalaumasta. Chihiro arvaa oikein, etteivät hänen vanhempansa ole sikojen joukossa. Haku saattaa Chihiron huvipuiston sisäänkäynnille ja lupaa, että he tapaavat toisensa vielä. Chihiro kohtaa jälleen vanhempansa, jotka eivät muista mitään koettelemuksistaan. Perhe lähtee yhdessä pois huvipuistosta. Huvipuiston suuaukolla Chihiro katsoo vielä taakseen, jolloin aurinko valaisee hänen purppuranväristä hiusnauhaansa.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Itse ilkimys 2

Itse ilkimys 2 (engl. Despicable Me 2) on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Pierre Coffinin ja Chris Renaudin ohjaama 3D-tietokoneanimaatioelokuva. Se on jatko-osa vuoden 2010 elokuvalle Itse ilkimys.

 Steve Carell … Gru
 Russell Brand … Dr. Nefario
 Kristen Wiig … Lucy Wilde
 Benjamin Bratt … Eduardo
 Steve Coogan … Silas Ramsbottom
 Ken Jeong … Floyd Eagle-san
 Miranda Cosgrove … Margo
 Dana Gaier … Edith
 Elsie Fisher … Agnes
 Moisés Arias … Antonio
 Nasim Pedrad … Jilian, Grun naapuri
 Pierre Coffin … Minioneja: Kevin, Bob, Stuart (kaikkiaan noin 899 minionin äänenä) ja pahoja minioneja
 Chris Renaud … Minioneja, pahoja minioneja sekä italialainen tarjoilija

27. joulukuuta 2013

Walker, Texas Ranger: Feuertaufe

WALKER, TEXAS RANGER: UHKA IDÄSTÄ (2004)

Alkuperäinen nimi: Walker, Texas Ranger: Trial by Fire

Chuck Norris esittää toimintatrillerin pääosassa tv-sarjastaan tuttua Teksasin napakkaotteisinta lainvalvojaa Cordell Walkeria, joka saa vastaansa korealaisen rikollisliigan sekä joutuu selvittämään hämäräperäistä murhaa, jossa pääepäilty on Walkerin kollega.
Genret:Toiminta, Trilleri Valmistusvuosi:2004Pituus:88 minOhjaajat:
Aaron Norris
Käsikirjoittajat:
Bruce Cervi, John Lansing
Pääosanäyttelijät:
Andre Kristoff, Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Janine Turner, Judson Mills, Sheree J. Wilson
Maat:
USA
Kielet:
englanti

Night at the Museum 2

NIGHT AT THE MUSEUM 2 - YÖ MUSEOSSA 2 (2009)

Alkuperäinen nimi: Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

Suositun komediafantasian jatko-osassa entinen museon yövartija Larry Daley (Ben Stiller) omistaa oman yhtiön ja poikkeaa usein museoon katsomaan olentoja, jotka taikalaatan voimalla heräävät öisin henkiin. Sitten yksi reliikeistä, ilkeä Kahmunrah, haluaa tuhota Larryn museoystävineen ja saada laatan haltuunsa...
Genret:Komedia, Toiminta Valmistusvuosi:2009
Ensi-ilta: 20.05.2009
Ohjaajat:
Shawn Levy
Käsikirjoittajat:
Robert Ben Garant, Thomas Lennon
Pääosanäyttelijät:
Amy Adams, Ben Stiller, Bill Hader, Christopher Guest, Dick Van Dyke, Eugene Levy, Hank Azaria, Jonah Hill, Owen Wilson, Ricky Gervais, Robin Williams, Steve Coogan
Maat:
USA, Kanada
Kielet:
englanti

The Nightmare Before Christmas (TIM BURTONIN PAINAJAINEN ENNEN JOULUA (1993)


Tim Burtonin Painajainen ennen joulua arvosana 4,09
Pisteytyksiä: 556
Tarkka arvo: 4.093
Arvosteluja: 6
Kommentteja: 95
Pistejakauma
Alkuperäinen nimi: The Nightmare Before Christmas

Genret:Animaatio, Fantasia, Musikaali Valmistusvuosi:1993Pituus:76 minTunnetaan myös nimillä:
Painajainen ennen joulua, Tim Burton's The Nightmare Before Christmas
Ohjaajat:
Henry Selick
Käsikirjoittajat:
Caroline Thompson, Michael McDowell, Tim Burton
Pääosanäyttelijät:
Catherine O'Hara, Chris Sarandon, Danny Elfman, Glenn Shadix, Paul Reubens, William Hickey
Maat:
USA
Kielet:
englanti

Strange Frequency (OUTOJA TARINOITA (2001)

Alkuperäinen nimi: Strange Frequency

Hämärän rajamailla -sarjan tyyliä noudatteleva, komedialla maustettu trilleriantologia koostuu neljästä itsenäisestä väristyksiä aikaansaavasta tarinasta, joita kaikkia musiikki yhdistää nyrjähtäneellä tavalla.

First Knight (LANCELOT - ENSIMMÄINEN RITARI (1995)

Alkuperäinen nimi: First Knight

Historiallinen seikkailuelokuva Camelotin oikeudenmukaisesta kuningas Arthurista (Sean Connery), jonka kihlattu Lady Guinevere (Julia Ormond) rakastuu pelottomaan ritari Lancelotiin (Richard Gere).

THE GREY - SUDEN HETKI (2012)

Alkuperäinen nimi: The Grey

Lentokone rysähtää keskelle Alaskan lumista erämaata. Pieni joukko eloonjääneitä lähtee etsimään tietä kotiin. Edessä on pitkä ja vaarallinen taival halki sutten valtakunnan. Liam Neeson on epätodennäköinen sankari johtaessaan lento-onnettomuudesta selvinneiden, kovapintaisten öljynporaajien joukkiota halki Alaskan erämaan. Loukkaantumisista piittaamatta miehet kamppailevat kohti kotia vastassaan arktiset sääolot – ja lauma verenhimoisia susia.


16. joulukuuta 2013

Machete Kills

Yhdysvaltojen presidentti värvää Macheten (Danny Trejo) tehtävään, joka olisi mahdoton kenelle tahansa kuolevaiselle. Macheten täytyy taistella tiensä Meksikon halki tuhotakseen Yhdysvaltoja ohjuksilla uhkaavan kartellipomon, Mendez the Madmanin (Demián Bichir).

Kick-Ass 2

Kick-Ass, Hit Girl ja Red Mist palaavat valkokankaille vuoden 2010 hittielokuvan jatko-osassa Kick-Ass 2.

Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) ja Hit Girl (Chloë Grace Moretz) yrittävät elää tavallista elämää Mindynä ja Davena. Koulun päättyminen ja epävarmuus tulevaisuudesta saavat Daven kuitenkin haikailemaan paluuta, ja hän päättää perustaa Mindyn kanssa maailman ensimmäisen supersankaritiimin. Mutta pian Mindy jää kotona kiinni supersankaripuuhistaan, ja Hit Girl joutuu jäämään eläkkeelle.

Kick-Assin inspiroimana monet muutkin ovat ryhtyneet tosielämän supersankareiksi. Kun Mindy keskittyy taistelemaan koulun ilkeiden tyttöjen kanssa, yksin jäänyt Dave päättää liittyä uuteen Justice Forever -ryhmään, jota johtaa rautaisella otteellaan Colonel Stars and Stripes (Jim Carrey).

Samaan aikaan omaa ryhmäänsä kokoaa myös entinen Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), jonka uusi hahmo on The Mother F%&*^r. Maailman ensimmäisen superroiston tavoitteena on kostaa Kick-Assille ja Hit Girlille, jotka tappoivat hänen isänsä. Suunnitelmassa on kuitenkin yksi aukko: jos aiheutat hankaluuksia yhdelle Justice Forever -ryhmän jäsenelle, saat vastaasi heidät kaikki.

14. joulukuuta 2013

Iltasatuja aka Bedtime Stories

Iltasatuja on yhdysvaltalainen perhe-komedia-fantasia elokuva, jonka on ohjannut Adam Shankman. Elokuva kuvattiin Kaliforniassa.

Tarina kertoo hotellin yleismiehestä, jonka elämä muuttuu, kun iltasadut, joita hän kertoo veljenpojalleen ja veljentyttärelleen, alkavat tulla todeksi. Hän yrittää hyötyä tästä ja suunnittelee parhaan ystävänsä kanssa miten hän saa unelmiensa tytön, mutta jotenkin lapset onnistuvat muutamaan mielestään tylsät tarinat hauskoiksi laittamalla sinne outoja asioita, kuten purkkapallo sateen.

Juomahemmo aka. Waterboy

USA 1998. Ohjaus: Frank Coraci. Käsikirjoitus: Tim Herlihy. Tuotanto: Robert Simonds ja Jack Giarraputo. Kuvaus: Steven Bernstein. Leikkaus: Tom Lewis. Pääosissa: Adam Sandler, Kathy Bates, Henry Winkler, Fairuza Balk, Jerry Reed, Larry Gilliard Jr., Blake Clark, Peter Dante, Jonathan Loughran. Kesto: 90 min.

Ohjaaja Frank Coraci ja koomikko Adam Sandler tekivät mainiota yhteistyötä jo menestyskomediassa Wedding Singer ja jatkavat nyt astetta päättömämmin tässä kreisihupailussa, jossa kaikkien aikojen luuserista kehkeytyy collegefutiksen tähtitaklaaja.

Bobby Boucher (Sandler) on 31-vuotias änkyttävä ähelö, jonka ylisuojeleva äiti (Bates) on onnistunut pitämään lähes täysin eristyksissä Louisianan soilla. Lapsenmielisen Bobbyn ainoa kontakti ulkomaailmaan on pesti paikallisen jalkapallojengin virkistystarjoilijana eli juomahemmona. Tietysti futarijärkäleet hivuttavat hintelää nörttiä minkä ehtivät, kunnes uuden kummajaisvalmentajan (Winkler) myötä kaikki muuttuu: hän rohkaisee Bobbya purkamaan vuosien nöyryytykset pelaajia vastaan - odottamattomin seurauksin.

Bobbyn uusi uhkea ura keskushyökkääjänä nostaa surkean joukkueen pohjamudista ja kiinnittää vanhan ihastuksen, vankilasta vapautuneen prätkämimmi Vickin (Balk) huomion, mutta Bobbyn suurin ongelma on, miten kaikki salataan kotona odottavalta äitihirmulta Mamalta. Johtavaksi "teemaksi" muodostuukin isättömän pojan irrottautumisprosessi domina-äidin helmoista ja miehuuden palauttaminen ympäristön silmissä. Samaa tavoittelee menneisyytensä hurahduttama valmentaja Klein, ikuinen häviäjä, joka Bobbyn kautta alkaa vapautua järkyttävistä traumoistaan ja maistella voiton suloista aromia.

Toinen toistaan viistompia hahmoja pursuava komedia pistää halvalla niin amerikkalaista junttielämäntapaa kuin siihen liittyviä kuluneita stereotypioitakin (etelän lukutaidottomat jyväjemmarit, idiootit urheilijat jne.), ja tavoittelee banaaliudessaan paikoin huonon maun mestarin John Watersinkin sävyjä. Juomahemmo pysyttelee kuitenkin huomattavasti turvallisemmilla vesillä kuin anarkisti Waters, jolle tabujen rikkominen oli pakkomielle.
Jerrylewismäisesti venkoileva Adam Sandler on sympaattinen joskin hieman yksipuolinen koomikko nykivine liikkeineen ja vakioirvistyksineen. Oscar-palkittu Kathy Bates (Piina, Titanic) riehuu riemastuttavan roolin Bobbyn erakkoäitinä, joka tarjoilee harvoille vierailleen suokäärmeitä ja kirouksia. Myös vanha kunnon Fonzie Henry Winkler säilyttää cooliutensa kokeneena koutsina, jolla on hämärääkin pimeämpi menneisyys.

Juomahemmo onnistuu kaikessa älyttömyydessään olemaan varsin viihdyttävä kohellus, joka irrottaa monet naurut kieli visusti poskessa, mainioiden näyttelijöiden päästellessä täysillä menemään.

2. joulukuuta 2013

We're The Millers

Millerit (engl. We’re the Millers) on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Rawson Marshall Thurberin ohjaama yhdysvaltalainen komediaelokuva.