26. tammikuuta 2014

9

9 on 9. syyskuuta 2009 ensi-iltansa saanut animoitu fantasiaelokuva, jonka on ohjannut Shane Acker ja tuottaneet Tim Burton sekä Timur Bekmambetov. Elokuva perustuu Ackerin Oscar-ehdokkaana olleeseen samannimiseen lyhytelokuvaan. Tietokoneanimoinnista huolimatta elokuvan yleiskuva muistuttaa stop motion-tyyliä. Elokuvan roolijaon suoritti Mindy Marin, tuotannon suunnittelivat Robert St. Pierre ja Fred Warter ja art directorina toimi Christophe Vacher.

Juoni:
Elokuva sijoittuu rinnakkaismaailmaan, jossa ihmiskunnan perintö on uhattuna. Joukko viisaita räsynukkeja, jotka elävät maailmanlopun jälkeistä aikaa, löytävät yhden omistaan, 9:n (Elijah Wood), joka yrittää johtaa heidät pelastukseen.
Riitaisassa mutta sitkeässä ryhmässä ovat 1 (Christopher Plummer), sotaveteraani; 2 (Martin Landau), keksijä; 5 (John C. Reilly), mekaanikko; 6 (Crispin Glover), taiteilija; ja 7 (Jennifer Connelly), soturi.  Trailerissa esitellään myös 3 ja 4 identtisinä ja huppupäisinä räsynukkeina, joiden numerot ovat edessä, sekä 8 suurena soturina, jonka numero on merkitty oikeaan olkapäähän. Muilla räsynukeilla numerot ovat selässä.