29. lokakuuta 2014

Jurassic Park III

Jurassic Park III on Joe Johnstonin ohjaama elokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 2001. Se on kolmas Jurassic Parkista alkaneessa elokuvien sarjassa. Kolmannen elokuvan juoni ei enää pohjaudu Michael Crichtonin kirjaan, paitsi muutamien kohtausten osalta. Nämä olivat ensimmäisessä romaanissa, mutta jätettiin ensimmäisestä elokuvasta pois, esim. pteranodon-kohtaus kokonaisuudessaan.

Elokuva on puoli tuntia lyhyempi kuin kaksi edellistä, ja se sisältää vähemmän tarinaa mutta suorempaa toimintaa. Steven Spielberg ei enää toiminut ohjaajana, mutta oli mukana projektissa vastaavana tuottajana. Elokuvassa ei tyrannosaurus rexillä ole kahdesta edeltäjästään poiketen antagonistin osaa elokuvassa, vaan sen korvasi suurempi spinosaurus. T-Rex näkyy ainoastaan kohtauksessa, jossa se taistelee Spinosauruksen kanssa ja häviää tälle. Tätä ennen T-Rex näytettiin syömässä haaskaa.


Juoni:
Rahapulmien kanssa painiskeleva paleontologi Tri. Alan Grant saa houkuttelevan tarjouksen; varakas Kirbyn seikkailijapariskunta haluaa Grantin oppaaksi lennolleen Isla Sorna -dinosaurussaaren yli. Kuitenkin vastoin Grantin tahtoa retkikunta päättää laskeutua, jolloin selviää, että Kirbyt etsivätkin kadonnutta poikaansa saarelta. Pian dinosaurukset hyökkäävät ja ryhmä joutuu aloittamaan hengenvaarallisen matkan kohti rannikkoa. Saarella he kohtaavat vanhoja tuttuja dinosauruksia,kuten Velociraptoreita, mutta myös uusia dinosauruksia, kuten Spinosauruksen. Elokuvaan on ensimmäisen osan tapaan lisätty dinosaurusten keskenäinen taistelu, tällä kertaa kohtaavat Tyrannosaurus ja Spinosaurus.