23. huhtikuuta 2016

Deadpool

Deadpool on vuonna 2016 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen supersankarielokuva, joka perustuu Marvel Comicsin samannimiseen sarjakuvahahmoon. Se on X-Men-elokuvasarjan kahdeksas osa. Elokuvan on ohjannut Tim Miller, ja sen pääosissa esiintyvät Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, Gina Carano ja T. J. Miller. Deadpoolissa Wade Wilson (Reynolds) altistuttuaan kokeilulle, joka antaa hänelle uusia kykyjä, alkaa jahdata miestä joka melkein tuhosi hänen elämänsä.
Deadpool sai ensi-iltansa 12. helmikuuta 2016.
Juoni
Elokuvan alkaessa Deadpool (Ryan Reynolds) istuu taksissa kyllästyneenä. Matkan aikana hän saa taksinkuljettaja Dopinderista juttukaverin. Deadpool jää sillalla pois, jossa hän istuu kaiteella piirtämässä. Nähdessään autosaattueen hän hyppää yhden auton sisälle ja tyrmää kaikki matkustajat. Auto lentää kallellaan asfaltille tukkien moottoritien. Loput autosaattueessa matkustavat henkivartijat aseistautuvat ja ovat ampumaisillaan Deadpoolin, joka ojentaa kätensä auton ikkunasta ylös. Hän härnää heitä, kunnes hyppää ulos ja ampuu yhden henkivartijoista. Hän jakaa kaksitoista luotia jokaiselle henkivartijalle mutta saa itse osuman käteensä ja takamukseensa. Yksi heistä nousee ylös, mutta tulee sivalletuksi kahtia Deadpoolin miekoista. Tässä vaiheessa Deadpool rikkoo neljännen seinän, toteamalla elokuvan olevan erilainen supersankarielokuva.
Ennen sitä, kun Deadpool tappoi porukkaa tiukissa vermeissä, hän oli Wade Wilson. Hän työskenteli baarissa, jossa lyötiin vetoa ja ansaittiin rahaa, jos joku kuoli baaritappelussa. Pelästettyään ja uhkailtuaan pitsakuskia, joka oli salaa vakoillut erästä tyttöä, hän kävelee baariin. Baarimikkona työskentelee ehkä hänen ainut ystävä Weasel (T. J. Miller), joka toimii hänen juttukaverina. Hän tapasi prostitoidun Vanessan (Morena Baccarin), jonka kanssa aloitti romanttisen suhteen. Mutta eräänä iltana, hän pyörtyi ja sai selville, että kärsii syövästä, joka oli hänen maksassa, aivoissa, keuhkoissa ja eturauhasessa. Baarissa, Rekrytoija antoi hänelle käyntikortin ja lupasi, että pystyi parantamaan hänen syöpänsä, jos hän suostui. Wade lähti kertomatta Vanessalle laitokseen, jossa hän ei koskaan ollut.
 
Palataan taas nykyhetkeen, jossa Deadpool etsii Francis-nimistä miestä. Francis ajaa Deadpoolia kohti moottoripyörällä, mutta putoaa kyydistä Deadpoolin katanan iskeytyessä hänen moottoripyörään. Tämän jälkeen Deadpooli potkii Francista päähän muutamia kertoja, kunnes lopuksi lävistää hänet sillan kaiteeseen kiinni katanallaan. Kolossi ja Negasonic ilmestyvät paikalle pysäyttämään Deadpoolia hänen aikeista. Kolossi samalla yrittää saada Deadpoolia Ryhmä-Xään, mutta Deadpool kieltäytyy. Francis pääsee karkuun ja Kolossi vangitsee Deadpoolin, mutta hän pääse käsiraudoistaan leikkaamalla ranteensa poikki. Deadpool hyppää sillalta alas laskeutuen roska-audon lavalle.
 
Wade pistettiin erilaisiin kokeisiin, joita oli orkesteroinut Ajax (Ed Skrein) ja hänen assistenttinsa Angel (Gina Carano). Molemmat ovat mutantteja, Ajaxin omaten nopeat reflexit ja resistanssin kipua vastaan ja Angel suuren lihasvoiman. Waden saatuaan tietää Ajaxin oikean nimen, Ajax menetti malttinsa ja sulki hänet lasikaappiin, jossa hapen määrä oli niin vähäinen, että Wade melkein kuoli hapenpuutteeseen. Levättyään siellä, hänen iho rumentui, joka osoitti hänen mutanttivoimien tullen esiin. Ajax vapautti hänet sieltä, kertoen hänen syövän hävinneen. Hän kuitenkin sulki lasikaapin, koska vihaa Wadea ja jätti hänet yön yli siihen. Keskellä yötä, Wade vapautui lasikaapista Angelin suusta pudonnen tulitikun avulla ja sytytti samalla koko laitoksen palamaan. Ajax kohtasi hänet ja otti Wadea vastaan kaksintaistelussa. Tappelun lopuksi Ajax lävisti Waden rautatangolla ja jätti hänet palavaan laitokseen, kun se romahti hänen päällensä.
 
Wade otti tavoitteekseen löytää käsiinsä Ajax, joka korjaisi hänen vahingoittuneet kasvonsa. Hän yritti myös palata Vanessan luokse, mutta ihmisten aiheuttamien paineiden takia Wade luopui ajatuksesta. Hän näyttäytyi Weaselille, joka antoi hänelle tavoitteeksi näytellä kauhuelokuvissa. Weasel ehdotti myös Wadelle puvun ja maskin hankkimista, jolla lähtisi Ajaxin perään. Hetken pohdittuaan ja juotuaan, Wade päätti ottaa itselleen Alter egoksi Deadpool, baarin uhkapelin nimen kunniaksi. Hän etsi kaikki henkilöt, jotka olivat tekemisissä Ajaxin kanssa ja tappoi heidät mukaan lukien Rekrytoija. Sen jälkeen hän päätti asua vanhan Alin (Leslie Uggams) luona, joka on sokea ja kokaiiniaddikti.
 
Elokuva palaa nykyhetkeen, jossa Deadpool kömpii roska-audosta alas ja kävelee kotiinsa. Siellä hän kasvattaa uuden käden. Sillä aikaa baarissa, Ajax ja Angel kuulustelevat Wadea Weaselilta, joka ei kerro mitään. Kaksikko lähtee tyhjin käsin pois, mutteivat tietämättöminä. He nimittäin saavat selville Vanessan ollen Waden vanha elinkumppani. Wade lähtee yhdessä Weaselin kanssa yökerhoon, jossa Vanessa työskentelee. Hän aikoo kohdata Vanessan ja kertoa hänelle mitä oli tapahtunut, mutta pelästyy ja perääntyy vessaan. Ajax ja Angel kidnappaavat Vanessan, jolloin Wade ei löydä mitään kuin hänen käsilaukkunsa. Wade päättää pyytää apuun Kolossin ja Negasonicin, jotka mielellään suostuvat auttamaan.
 
Deadpool löytää Ajaxin kaatopaikalta, missä on myös tuhoutunut lentotukialus. Ajax lähettää Angelin Deadpoolin kimppuun, mutta Koloossi tulee häntä vastaan. Angel lennättää Koloossin taaksepäin, mutta Negasonic lennättää hänet konttia vasten. Alkaa tulitaistelu, jonka keskellä Deadpool vaihtaa katanoihinsa. Hän sivaltaa läpi Ajaxin henkivartijoiden, tehden heistä selvää jälkeä. Sitten hän kiipeä lentotukialukselle, sulkee Vanessan lasikaappiin ja ottaa Ajaxia vastaan. Sillä aikaa Koloossi ottaa Angelia vastaan ja miltei kuolee, mutta Negasonic lennättää Angelin nosturia kohti, joka pitää lentotukialusta kasassa. Lentotukialus menee kallelleen, jolloin Deadpool, Vanessa ja Ajax putoavat alas.
 
Kolossi kaivaa Vanessan romun alta, joka selvityi lasikaapin avulla. Deadpoolkin selviää, mutta Ajax hyökkää hänen kimppuunsa. Seuraa käsirysy, jonka päätteeksi Deadpool mukiloi Ajaxin verille. Hän on juuri ampumaisillaan Ajaxin, kunnes Koloossi keskeyttää hänet. Koloossi alkaa selittää supersankaruudesta, mutta Deadpool vähät välittää siitä ja ampuu Ajaxia naamaan. Deadpool kohtaa Vanessan ja pyytää anteeksi siitä, kun jätti hänet yksin. Vanessa riisuu hänen naamionsa pois, paljastaen paperista tehdyn (Hugh Jackmanin) kasvot. Hän riisuu senkin ja kaksikko suutelevat. Ennenkuin Koloossi ja Negasonic häipyvät, Wade saa kuulla elämänsä ensimmäisen kehunsa Negasonicilta. Elokuva loppuu Waden selittäessä hänen iltapuuhansa ja laulaen lopputeksteissä soivan Careless Whisperin mukana.
Lopputekstejen jälkeen Deadpool kehottaa ihmisten lähteä katsottuaan elokuvan. Sitten hän paljastaa, että jatko-osan hahmokaartiin liittyy Cable.