17. tammikuuta 2014

Donkey Xote aka Aasi ja puolikuun ritari

Ohjaus: Jose Pozo


Suomenkielisissä äänirooleissa: Juhani Rajalin, Juha Paananen, Arto Lepistö, Joonathan Kettunen, Bruno Lähteenmäki ja Minna Tasanto.

Kesto: 84 minuuttia.

Genre: Animaatio.

Vuokralla ja myynnissä.

K-7

Paramount Pictures



Juoni: Surullisen hahmon ritari Don Quijote (ääniroolissa Juhani Rajalin) lähtee luotettavan ratsunsa Rocinanten (Arto Lepistö), uskollisen aseenkantajansa Sancho Panzan (Juha Paananen) ja tämän Rucio-aasin (Joonathan Kettunen) kanssa etsimään elämänsä rakkautta Barcelonasta. Mutta onko salaperäistä neitokaista edes olemassa?

Puolesta: Espanjalaisen animaation taidonnäyte paljastuu hyvin pinnalliseksi ja voimattomaksi Miguel de Cervantesin klassikkoromaanin tarjoamista syvällisistä mahdollisuuksista huolimatta, mutta visuaalinen jälki on hetkittäin jopa runollisen kaunista. Alkuperäinen nimi Donkey Xote on tavallista onnistuneempi (Don Quijote englanniksi Don Quixote).

Vastaan: Aasi ja puolikuun ritari jää pahasti keskeneräiseksi, eikä jaksa luottaa eurooppalaiseen - ja Cervatesin - henkeen, vaan tyytyy kopioimaan Dream Worksin amerikkalaistuotantoa. Huonolla menestyksellä. Käsikirjoitus on kömpelö, henkilöhahmot persoonattomia ja huumori luvattoman kankeaa. Bonusmateriaaleissakin ainoastaan trailereita.

Tuomio: Kiinnostava vain alkuperänsä ansiosta.