8. tammikuuta 2014

Mehiläisen elokuva (Bee Movie)

Mehiläisen elokuva (engl. Bee Movie) on vuonna 2007 valmistunut yhdysvaltalainen animaatioelokuva, joka oli ehdolla Golden Globe -palkinnon saajaksi parhaana animaatioelokuvana.
Elokuvan tuottaja Jerry Seinfeld sai idean elokuvaan aikoinaan Steven Spielbergin kanssa, kun hän sanoi vitsinä, että olisi hyvä tehdä mehiläiselokuva ja jonka nimi olisi Bee Movie (B-Movie, ”b-elokuva”). Jerry Seinfeld on antanut äänensä myös elokuvan päähenkilölle, Barry-mehiläiselle. Muita näyttelijöitä ovat mm. Renée Zellweger ja Matthew Broderick. Elokuvan näyttelijät ovat pääosin yhdysvaltalaisen NBC-kanavan, jo lopetetun tilannekomedian Seinfeldin näyttelijöitä ja muita tekijöitä.

Mehiläisen elokuvan tuottajina toimivat Jerry Seinfeld, Christina Steinberg ja Cameron Stevning. Sen käsikirjoittivat Jerry Seinfeld, Andy Robin, Barry Marder ja Spike Feresten.
Elokuvan pohjalta tehtiin videopeli Bee Movie Game.

Juoni:
Barry on nuori vanhempiensa kanssa elävä mehiläinen, joka on juuri lopettanut opiskelut. Hänellä ja hänen parhaalle ystävälleen esitellään erilaisia työpisteitä mehiläispesässä, mutta Barrya ei innosta töistä oikein mikään. Hän keksii lähteä ulos pesästä ensimmäisen kerran, ja lähtee lentäjien kanssa matkaan. Barry ihastuu suureen puuhun ja kukkaketoon, jonka keskellä pesä sijaitsee, mutta hän ajautuukin lopulta kaupungin melskeeseen kauas pesästä. Barry joutuu ihmisasuntoon, missä eräs mies meinaa liiskata hänet. Hän kuitenkin pelastuu miehen vaimon Vanessan ansiosta. Barry haluaa kiittää Vanessaa tästä, ja paljastaa pystyvänsä puhumaan ihmisille. Ensinki Vanessa on hieman kauhuissaan, mutta heistä kehkeytyykin lopulta ystävät.

Kerran Vanessan ottaessa Barry mukaan elintarvikekauppaan, hän huomaa hunajapurkkeja. Barry tahtoo selvittää mistä ihmiset saavat hunajansa, ja ajautuu takapihalla olevaan mehiläisille rakennettuun taloon, mistä kerätään hunajakennot säännöllisin välein inhottavia myrkkyjä käyttäen. Barry närkästyy asiasta ja pesään palatessaan, hän houkuttelee kaikki mukaan ulos selvittämään tätä asiaa oikeudessa ihmisten kanssa. Inhimillisyyden huomioimista mehiläisten keskuudessa on aiheena, ja sitä vetvataan ja vatvotaan pitkään. Lopulta mehiläiset pelastavat suuren matkustajalentokoneen, kun sen moottorit lakkaavat toimimasta, ja kone meinaa pudota maahan. Mehiläiset kannattelevat ja ohjaavat koneen lentokentälle ja heille ollaan kiitollisia. Kaiken tämän jälkeen Barry on keksinyt työnsä, ja päättää ryhtyä lentäjäksi, keräten mettä kukista pesään.